De Langste Veggietafel 2018

Schuif mee aan tafel en kom gezellig picknicken met je gezin, vrienden, buren, collega's... of proef van het lekkers aan de eetkraampjes! 

De Langste Veggietafel staat ook dit jaar op de Grote Markt. Kom er gezellig picknicken met je gezin, vrienden, buren… of proeven aan de eetkraampjes. De picknick gaat door op donderdag 13 september 2018 vanaf 17.30 uur.

Het Donderdag Veggiedagteam van de stad kleedt de Langste Veggietafel gezellig aan. De kinderen kunnen zich naar hartenlust in de aparte speelzone uitleven. De Pretcamionet zorgt voor een springkasteel, trampoline, fietsen en allerlei leuke spelletjes. De aardbeiballon van Veiling Hoogstraten stijgt tijdens de picknick op vanaf de Grote Markt.

Bezoek tijdens de picknick zeker ook de verschillende stands van o.a. Donderdag Veggiedag, Oxfam Wereldwinkel, Velt, Pomona en de Buurderij. Je kan er terecht voor info over vegetarisch en duurzaam eten en om een hapje of drankje te kopen.

Het promoten van duurzame voeding sluit perfect aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, namelijk doelstelling 3 'goede gezondheid en welzijn' en doelstelling 12 'verantwoorde consumptie en productie'. Tijdens de Veggietafel zet de stad daarom de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) in de kijker. De SDG's zijn universeel en gelden voor alle landen in de wereld. Door te kiezen voor vegetarische en lokale voeding zet je ook je schouders onder het universele duurzame verhaal.

Tijdens de Langste Veggietafel wordt de SDG vlag officieel en feestelijk gehesen om zo het startsein van de campagne in Sint-Niklaas te geven.