De Langste Veggietafel 2019

Schuif mee aan tafel en kom gezellig picknicken met je gezin, vrienden, buren, collega's… of proef aan het lekkers aan de eetkraampjes!

Op 12 september 2019 van 17.30 tot 20.00 uur komt de Langste Veggietafel terug naar de Grote Markt. Deze jaarlijkse picknick past binnen de campagne Donderdag Veggiedag, die mensen wil aanzetten om minder vlees en vis te eten.

Op de Langste Veggietafel staat zowel gezonde, vegetarische als duurzame voeding centraal. Kom proeven bij één van de eetkramen, of breng je picknickmand mee van thuis. Het blijft ten slotte een picknick, dus eigen creaties meebrengen moedigen we zeker aan! 

Nieuw dit jaar

  • Meer eetstanden en een gevarieerder aanbod. De standen werden geselecteerd op duurzaamheid en gezondheid. Er is dit jaar bovendien niet enkel veggie, maar ook vegan aanbod!
  • Breng een potje mee en neem een maaltijd voor jezelf of je gezin mee naar huis voor de volgende dag. Zo vermijden we samen voedselverspilling!

De Langste Veggietafel is niet enkel een feest voor je smaak- en geurpapillen. Oren worden verwend met toffe muziek, er is veel bekijks aan de kleurrijke eet- en infokramen, kinderen kunnen ravotten op het speelterrein of zich creatief bezighouden… En het beste van alles: ’t is gratis!

Zoals elk jaar stijgt ook de Aardbeiballon van Hoogstraten weer op vanop de markt*.

* Enkel bij gunstige weeromstandigheden.