Een recordaantal ingeschreven scholen voor de vergroening van de speelplaatsen

Op woensdag 25 november 2020 is het jurymoment van de vergroening van de speelplaatsen digitaal doorgegaan. Dit jaar is er een recordaantal scholen die zich hebben ingeschreven voor de projectoproep vergroening van de speelplaatsen. In totaal hebben 7 scholen zich ingeschreven en hun project aan de jury voorgesteld. Volgende scholen namen deel aan de projectoproep: Gavertje Vier, De Droomballon, De Tovertuin, De Ritsheuvel, Sint-Catharinaschool, Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Watermolendreef en de Jonatanschool.

Wegens de coronamaatregelen is dit jurymoment voor de eerste maal digitaal doorgegaan. Ondanks het een digitaal jurymoment was is dit vlot verlopen. Leerlingen, leerkrachten, ouders en directie van de 7 scholen hebben hun project toegelicht aan de hand van een presentatie die ze op voorhand hebben voorbereid. Elke school kreeg 20 minuten. om hun project voor te stellen met daarna een 10 minuten. vragenronde door de jury.

De jury is momenteel bezig met de beoordelingen en zal tegen eind dit jaar hun keuze bekendmaken welke scholen in aanmerking komen voor een financiële steun door de stad Sint-Niklaas. In totaal is er dit jaar een steunmaatregel van 45.000 EUR voorzien.