Klimaatweek 2020 gaat DIGITAAL

Van 27 tot 30 april 2020 werd de klimaatweek voor scholen ingepland. Een week met diverse activiteiten rond klimaat, als eindpunt van een heel schooljaar in teken van duurzaamheid. Niet alleen de Vlaamse Bouwmeester, maar ook sprekers zoals Pieter Boussemaere en Koen Meirlaen planden leerlingen en leerkrachten in Sint-Niklaas te overtuigen van hun visie. Omwille van de maatregelen om het coronavirus in te dijken werd de klimaatweek geannuleerd. Ter vervanging werd een digitaal aanbod uitgewerkt, waar alle scholen vrijblijvend aan de slag kunnen gaan. Niet alleen tijdens, maar ook na de klimaatweek!

Alle sprekers en shows die gepland waren tijdens de klimaat werden geannuleerd. Veel van deze sprekers hebben echter heel wat informatie en tools die digitaal ter beschikking zijn. Al deze informatie, samen met nog andere interessante links werden gebundeld in de brochure ‘Klimaatweek gaat digitaal’.

Nog meer inspiratie nodig? Raadpleeg dan zeker ook nog eens het klimaatMENU. Dit menu werd in het begin van het schooljaar 2019-2020 aan alle scholen bezorgt. Ook hierin staat een overzicht van alle partners die een educatief aanbod hebben uitgewerkt rond klimaat.

 

Meer informatie? Neem contact op met duurzaamheid [at] sint-niklaas.be.