Oproep energieke scholen

Verstandig omspringen met energie is een grote stap in de strijd tegen de verandering van het klimaat. Ook als school wil je niet machteloos toekijken. Of je nu wil starten met kleine gedragsveranderingen, sluipverbruik wil aanpakken of een groots energieproject om de hele school van groene energie te voorzien wil opstarten: iedereen kan CO2 besparen en tegelijkertijd de stijgende energiefactuur een halt toeroepen.

Oproep energieke scholen

Wil jouw school ook iets doen rond de energie-efficiëntie van het gebouw? Doe dan mee met de oproep om zelf aan de slag te gaan en na te denken over het energiebeleid. Er is in totaal een bedrag van 15.000 EUR voorzien om de geselecteerde energie-projecten te ondersteunen. 

Criteria

Op basis van onderstaande criteria wordt een selectie en bedrag van de subsidie bepaald:

  • participatie van de leerlingen
  • betrokkenheid van de leerkrachten, het schoolbestuur/de scholengroep en de directie
  • project beoogt een gedragsverandering via communicatie en sensibilisatie
  • de doelstellingen: er wordt duidelijk omschreven wat men wil bereiken en welke stappen hiervoor nodig zijn (infrastructureel en/of educatief)

Neem deel

De betrokken vertegenwoordigers van jouw school worden uitgenodigd op woensdag 30 mei 2018 om hun visie en ideeën te komen toelichten in het stadhuis. Schrijf je ten laatste op 16 mei in via evelien.cruyplandt [at] energiecoachsintniklaas.be. Nadien ontvang je het exacte uur en de locatie waarop jouw delegatie verwacht wordt.