Projectoproep vergroening speelplaatsen

Een groene speelplaats voor uw school?

Heeft uw school ideeën rond het vergroenen van de schoolomgeving? Dromen de leerlingen van een groene speelplaats?
Kinderen spenderen een behoorlijk deel van hun tijd op de speelplaats en daarom is het belangrijk dat dit een kwaliteitsvolle buitenruimte is.
De gemiddelde Vlaamse speelplaats is echter vaak grijs, vlak, monotoon en weinig prikkelend. Bij investeringen wordt er vaak gegrepen naar dure speeltuigen en rubberen tegels waar teveel kinderen ‘om beurt’ eens op spelen. Kiezen jullie er als school voor om het anders aan te pakken?

Hoe meedoen?

Projectoproep

De stad lanceert een oproep om de schoolspeelplaats te vergroenen. Er is een bedrag van 45.000 EUR voorzien om de geselecteerde vergroeningsprojecten te ondersteunen. De ondersteuning kan door de jury zowel toegewezen worden voor de opmaak van het ontwerp als voor de uitvoering van de vergroening.

Criteria

Op basis van onderstaande criteria wordt een selectie en het bedrag van de subsidie bepaald:
- participatie van de leerlingen
- betrokkenheid van leerkrachten, het schoolbestuur, de directie en de ouders
- ruimte voor vergroening
- visie op vergroening
- openstellen van de speelplaats buiten de schooluren
- eetbaar groen

Presentatie

De betrokken leerlingen, leerkrachten, vertegenwoordigers van de ouderraad en/of directie worden uitgenodigd om hun visie en ideeën toe te lichten op woensdagnamiddag 30 november 2022 in de vredeszaal van het stadhuis. Laat tegen 18 november weten of jouw school graag deelneemt.

Schrijf je in via duurzaamheid [at] sint-niklaas.be. Nadien ontvang je het exacte uur waarop de delegatie wordt verwacht.

 

Komt deze oproep te vroeg voor jouw school? Geen nood: in 2023 wordt een gelijkaardige oproep gelanceerd!

Meer info: duurzaamheid [at] sint-niklaas.be