Repaircafé en geefplein Sint-Niklaas

Op 4 februari en 29 april 2023 organiseert Solied vzw, MIWA en den Azalee in samenwewerking met de stad Sint-Niklaas het Repaircafé en geefplein in de Broederschool.
 
Wat is een geefplein?

Een Geefplein is een soort markt… Maar dan eentje waar je je portemonnee thuis kan laten. Je komt er naar toe met (nog bruikbare, propere) spullen die je zelf niet meer nodig hebt, maar die een ander nog kan gebruiken. Of je komt er met lege handen toe en gaat naar huis met spullen die je kan gebruiken.
Geheel vrijblijvend!
Wat op het einde van de dag niets is meegenomen gaat naar kringwinkel den Azalee!

Wat is een Repaircafé?

In het Repaircafé helpen vrijwillige reparateurs bij het herstellen van allerlei voorwerpen zoals kledij, elektrische apparaten, multimedia, meubels en fietsen…
Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. Bij aankomst met je voorwerp krijg je een volgnummer (per categorie). De vrijwilliger zal samen met jou bekijken of het nog te herstellen is. Zo ja: herstellingen die geen wisselstukken nodig hebben gebeuren onmiddellijk. Heb je wel iets nodig? Dan krijg je advies waar het te halen en kan je er evt. direct omgaan zodat je het met onze reparateur kan afwerken. Zo nee: helaas, dan moet je je voorwerp zelf terug meenemen om het naar het containerpark te brengen. 

Eten (pannenkoek of wafel) en drinken kan je hier ook! Lekker wanneer je aan ’t wachten bent tot het jouw beurt is, of gewoon om even te zitten en te genieten van het gebeuren, of om een babbeltje te doen met mensen die je tegenkomt.

Wanneer?
4 februari 2023
29 april 2023
 
Waar?
Broederschool

Kroonmolenstraat 8
9100 Sint-Niklaas