Vergroening woonzorgcentra, zorginstellingen en kinderdagverblijven

Stad Sint-Niklaas zet zich in om na scholen ook woonzorgcentra, zorginstellingen en kinderdagverblijven te ondersteunen in het vergroenen van hun buitenruimtes. Groen doet goed. Dat blijkt uit tal van onderzoeken en observaties. Natuur bevordert de creativiteit, werkt inspirerend en ontspant. Vaak zijn onze buitenruimtes in woonzorgcentra, zorginstellingen en kinderdagverblijven monotoon en weinig uitdagend. Met enkele ingrepen kan je deze ruimtes omtoveren tot een groene, prikkelende oase.

Projectoproep

De stad lanceert een subsidieoproep om woonzorgcentra, zorginstellingen en kinderdagverblijven te vergroenen. Er is een bedrag van 45.000 EUR voorzien om te verdelen aan de geselecteerde vergroeningsprojecten. De ondersteuning kan door de jury zowel toegewezen worden voor de opmaak van het ontwerp als voor de uitvoering van de vergroening. Je project inschrijven voor de oproep kan tot en met 7 november 2022.

Criteria

Op basis van onderstaande criteria worden de projecten beoordeeld:
- Participatie van verschillende actoren die belang hebben bij het project
- Haalbaarheid van het project
- Ruimte van ontharding voor vergroening toe te passen
- Klimaatadaptief en biodiversiteit
- Openstellen van de plek naar de buurt toe
- Welke functies voorziet de plek

Presentatie

De ingeschreven projecten worden elk op een apart tijdstip uitgenodigd om hun visie en ideeën toe te lichten aan de hand van een presentatie aan een jury op dinsdag 15 november 2022 in de vredeszaal van het stadhuis Sint-Niklaas. Op het einde van de dag beslist de jury de verdeling van het bedrag van 45.000 EUR.

Meer info: duurzaamheid [at] sint-niklaas.be