Een groene speelplaats voor iedereen

De voorbije jaren deed de stad verschillende oproepen naar scholen om de speelplaats te vergroenen. Goed voor de natuur én goed voor de kinderen die zich maximaal kunnen uitleven tijdens de speeltijden!

Ook andere instanties bieden een ondersteuning naar scholen toe om de speelplaats aan te pakken:

- Via pimp je speelplaats is een projectsubsidie van 4.000 EUR te verkrijgen voor 25 laureaatscholen. Naast deze financiële ondersteuning wordt begeleiding op maat voorzien. Dien je project voor 19 februari in via www.pimpjespeelplaats.be 

- Via MOEV kunnen projecten ingediend worden voor bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen. De deadline voor deze oproep is 22 februari 2019. Dien je dossier in via https://www.moev.be/projecten/projectoproep-schoolspeelplaatsen.

Heeft jouw school reeds een groene speelplaats en wil je deze kennis delen met collega's in het onderwijs? Op woensdag 15 mei organiseert MOS Vlaanderen een openschooltuinendag. Hiervoor worden scholen gezocht die de poort van hun groene speelplaats voor één dag willen openzetten om collega's van andere scholen te inspireren. Als gastschool schrijf je je in voor 1 februari (als bezoeker vanaf 1 maart). Inschrijven kan via deze link.