Kaboutercampagne brengt op één week 300 geveltuintjes aan in Sint-Niklaas

De wervingscampagne van het stadsbestuur voor de aanleg van een gratis geveltuintje, met een kabouter als mascotte, wordt fel gesmaakt in Sint-Niklaas.
Niet minder dan 300 inwoners deden al een aanvraag. Vanaf volgend voorjaar zal het algemeen straatbeeld in de stad daardoor een stuk vergroenen.

De campagne focust op het belang van geveltuinen. Ze brengen kleur en sfeer in de straat, verbeteren de luchtkwaliteit en isoleren de woning. Geveltuinen zorgen ook voor verkoeling op hete dagen, ze houden het regenwater vast en brengen een stukje natuur naar de stad.

De campagne voor de aanvraag van een gratis geveltuin loopt nog door. Sommige straten komen, op basis van hun grijs en stenig uitzicht, bij voorrang in aanmerking voor de aanleg van gratis geveltuinen. Maar ook aanvragen uit andere straten zijn zeker welkom! We nemen ze mee op in de planning.

Bewoners geven hun akkoord en het stadsbestuur doet de rest. Belangrijk zijn wel de afmetingen en de beschikbare ruimte op het voetpad. Info en aanvragen: www.sint-niklaas.be/gevelgroen.

Het stadsbestuur zet sterk in op ontharding en vergroening, niet alleen met deze geveltuincampagne, maar ook met tal van grote projecten zoals de aanleg van de winkelwandellus in de Stationswijk, de grote plantvakken op de Houtbriel, de straat van de toekomst en de heraanleg van de Grote Markt.