Meer groen in de stad: verdeling gratis planten

Onze inwoners willen graag méér groen in de stad. Dat kunnen we niet allemaal kwijt op het openbaar domein. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Maar we komen je een eind tegemoet, en wel met gratis plantgoed! 

We verdelen plantgoed van alle formaten. Een grote tuin? Neem dan gerust een zomereik, haagbeuk, winterlinde of andere boom mee. Voor tuinen van bescheidener omvang vind je veldesdoorn, lijsterbes, boskers, fruitboompjes, framboos, kruisbes, aalbes, jostabes en andere bessenstruiken of struiken die vlinders aantrekken. Voor ieder wat wils!

Inwoners van de Nobels-Peelmanwijk, die tijdens de actie 'wijk in de kijker' kozen voor "10.000 bomen in de wijk" als werkpunt, kunnen op 10 november 2018 van 10 tot 12 uur terecht in basisschool De Fontein, Nijverheidsstraat 35, om hun gratis boom op te halen.

Alle andere inwoners van Sint-Niklaas en de deelgemeenten zijn welkom op donderdag 15 november tussen 9 en 12 uur op de donderdagse markt. Je vindt de stand met gratis plantgoed terug vlakbij het stadhuis.