Nieuw: vanaf 2018 snoeihoutinzameling op aanvraag

In 2018 verandert de regeling voor de inzameling van snoeihout aan huis. Momenteel staan er vier vaste ophaalmomenten voor snoeihout op de kalender. Vanaf volgend jaar zal dit niet meer zo zijn. 

Wat verandert er? 
De eerste ophaling van het jaar gaat nog altijd door op een vaste dag in januari die ook op de afvalkalender terug te vinden is. Deze ophaling dient u dus niet aan te vragen. U kan dan ook uw kerstboom meegeven. Daarnaast voorzien we bijkomend in het voorjaar en in het najaar een ophaalmoment voor snoeihout, op aanvraag. Reden? De snoeihoutinzameling bedraagt amper 3% van het totaalvolume dat aan huis wordt ingezameld, dit terwijl het een kwart van de klachten met zich meebrengt. Hoofdzakelijk gaat het daarbij om het niet correct en ongebundeld aanbieden van het snoeihout. Door de ophaling op aanvraag te maken, willen we die klachtenlast terugdringen en zo onze service verbeteren. 

Op aanvraag, wat betekent dat? 
Voor de twee ophaalmomenten op aanvraag, dient u zelf uw ophaling telefonisch aan te vragen via ons gratis 0800-nummer. Heeft u geen afspraak vastgelegd, dan zal de ophaalwagen niet bij u passeren voor het snoeihout. 

Wie, wat, waar en hoe? 
Lees zeker de afvalkalender goed na voor verdere praktische afspraken en houd de MIWA-communicatie in de gaten op www.miwa.be.