Oproep groene gevels

Grijs, grijs, grijs. Onze gevels verdienen meer kleur, onze straten meer groen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Verenig jouw buurtbewoners en maak kans op gratis tegeltuintjes! Tegeltuinen verfraaien het straatbeeld, vangen fijn stof en zijn op de koop toe goed voor de stedelijke biodiversiteit.

Trek erop uit en overtuig minimaal 10 buurtbewoners om deel te nemen. Hoe meer deelnemers, hoe meer kans op winst. Wordt jullie buurt uitgekozen, dan legt het stadsbestuur gratis gevel– en/of tegeltuintjes aan bij de deelnemende buurtbewoners!

Tip: meld je aan op de Hoplr-app. Via je deze gratis app leg je gemakkelijk contact met andere buurtbewoners. Ga op zoek naar gelijkgestemde zielen en probeer andere bewoners te overtuigen van het nut van gevelgroen.

We bieden een tegel – en/of geveltuin aan.
Een tegeltuin is een strook groen in het voetpad ter hoogte van de gevel. Een geveltuin is een klimplant met of zonder klimhulp.
Je vindt voorbeelden van gevelgroen terug op deze pagina. (https://www.velt.be/nieuws/iedereen-een-tegeltuin)
De informatie over de te ondernemen stappen mag u negeren in kader van deze oproep.

Vind je minimaal 10 buurtbewoners die een tegeltuintje willen aanleggen? Stuur dan een mail met de namen, adressen en e-mailadressen van alle deelnemers naar natuur [at] sint-niklaas.be (natuur [at] sint-niklaas.be ). We contacteren jullie nadien over het verdere verloop van de oproep. Je kan op dit e-mailadres ook terecht met je vragen over het project.

Indien jouw buurt wordt uitgekozen, overleggen we samen de concrete inrichting van jullie gevelgroen.
Wil je graag alleen een tegeltuin, zonder klimplant? Of ga je voor de full-option tegeltuin met gevelplant?
Geen probleem, de mogelijkheden zijn legio. We overlopen samen met jullie de opties en soortenkeuze en maken daarna onze keuze over aan de aannemer.

We sluiten de oproep af op maandag 24 december 2018. Aan de slag!

Alvast hartelijk bedankt voor jouw inzet!