Verdeelactie bloemenzaad

Warme oproep : maak van uw tuin een bekoorlijk buffet voor bijen.
 

Stad Sint-Niklaas verdeelt vanaf maandag 17 april 2023 zakjes bijenvriendelijk bloemenzaad.

Ieder zakje bevat 10 g ‘tübinger’ bloemenmengsel. We verdelen in totaal 20 kilogram bloemenzaad; goed voor 20.000 m² bloemenweide in onze stad. Het mengsel bevat een brede waaier aan soorten. Goed voor onze solitaire bijen zoals hommels, zandbijen en metselbijen, want hierdoor verschaft het mengsel hen voedsel van mei tot september. Bovendien fleuren de kleurrijke bloemen, zoemende bijen en fraaie vlinders onze tuinen op tijdens de zomermaanden.

Scholen of verenigingen die een groter terrein ter beschikking hebben om het bloemzaad te zaaien, kunnen een aanvraag richten aan de afdeling plannen en ontwikkelen, natuur [at] sint-niklaas.be.

Inwoners, scholen en verenigingen kunnen hun bloemenzaadzakjes ophalen aan de infobalie van het stadhuis of in de deelgemeenten.

Inwoners die meer willen doen, roepen we op om helemaal niets te doen. Neem deel aan de actie 'maai mei niet'. Gun je grasmachine een maand rust en sta versteld van de kleurige bloemenpracht in je tuin. 

Wil je graag wat meer actie? Nodig dan één van onze tuinrangers uit via www.tuinrangers.be . Zij nemen je mee op safari in je eigen tuin en geven je handige tips & tricks om je tuin meer biodivers te maken. 

Of doe mee aan de actie Vlaams Kampioen Tegelwippen. Haal enkele tegels uit de grond, geef het aantal m² in op www.vk-tegelwippen.be en maak van Sint-Niklaas Vlaams kampioen tegelwippen. Je hebt meteen een bestemming voor je gratis zakje bijenvriendelijk bloemenzaad.  

Zeker doen!