Zondag 29 mei: Dag van het park

Op zondag 29 mei gaat opnieuw de Dag van het Park door met als jaarthema 'Het park, gelukkig dichtbij'. Vanaf 12 uur is het verzamelen geblazen in het Romain De Vidtspark voor een namiddag vol sfeer en animatie voor jong en oud.

Eén van de blikvangers tijdens deze Dag van het Park is de Tuttenboom. Deze boom is gedurende het hele jaar een alternatief voor het meegeven van het tutje aan de Sint of de Paashaas. Om 14.30 uur wordt de boom plechtig ingewijd. Er is doorlopend animatie voor de allerkleinsten (ophangen van de tutten, vertellingen in het Tuttenhuisje…)

Ook kinderstadsdichter Camillie Wellens zal aanwezig zijn. Speciaal voor Dag van het Park schreef ze een parkgedicht dat om 12 uur  onthuld wordt aan de kiosk.

Nieuw dit jaar zijn de fietstochten. Vanuit de deelgemeenten vertrekken sneukeltochten die de fietsers langsheen nieuwe park- en bosprojecten brengen. Met een kleine versnapering op elke tussenstop. Inschrijven via firmin.de.beleyr [at] telenet.be (firmin.de.beleyr [at] telenet.be) (voor de tocht Sinaai - Belsele) of via gvalaert [at] hotmail.com (gvalaert [at] hotmail.com) (voor de tocht vanuit Nieuwkerken).

De Dag van het Park biedt ook nog heel wat andere activiteiten, zoals de meiboomviering, een picknick en kinderanimatie. EVA Sint-Niklaas, Oxfam Wereldwinkel, Boerke Naas en Buurtwerking Peter Benoit zorgen voor allerlei hapjes en drankjes.

Hieronder kan je alles nalezen in het programmaboekje.