Energiecoaching bedrijven

Als ondernemer steekt u veel energie in uw zaak. Waarschijnlijk heeft u echter weinig tijd om het energieverbruik van uw onderneming op te volgen. Efficiënt omgaan met energie loont nochtans de moeite. De stad Sint-Niklaas biedt aan ondernemers een energiecoachingtraject om minder en efficiënter energie te verbruiken.

Energiecoaching bedrijven

Met het energiecoachingtraject wenst de stad bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van duurzame maatregelen. Het traject start met een energiescan die alle energetische processen in kaart brengt. De energiescan maakt het mogelijk om maatregelen te formuleren volgens energiereductie, maar ook volgens terugverdientijd. Hierna start de effectieve coaching: Uw bedrijf wordt een volledig jaar begeleid bij de uitvoering van uw energiebesparingsplan. De coaching gebeurt dus op maat van uw specifieke bedrijf. U krijgt professionele begeleiding rond bijvoorbeeld isolatie, verwarming, koeling, relighting en perslucht zodat energiebesparing structureel verankerd wordt in uw bedrijf. Met andere woorden, na de energiecoaching blijft u energie besparen!

Waarom energiecoaching?

Energiecoaching zal het energieverbruik van uw organisatie sterk doen dalen. Een pilootproject in 15 bedrijven leverde energiebesparingen tot 20%. Uw bedrijf verbruikt niet alleen minder energie, u werkt ook aan een financieel sterkere toekomst voor uw bedrijf, verhoogt de marktwaarde van uw gebouw én het comfortgevoel van uw werknemers. Met uw dalend energieverbruik realiseert u ook een daling van de CO2-uitstoot. Zo helpt u actief mee om van Sint-Niklaas een klimaatstad te maken.

Hoe vraag ik de energiecoaching aan voor mijn bedrijf?

Indien u van start wenst te gaan met het energiecoachingtraject kan u voor meer details en voorwaarden contact opnemen met duurzaamheid [at] sint-niklaas.be of 03 778 32 02.

Ondersteuning stad Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas biedt u voor 500 euro dit professioneel coachingtraject aan van 5.000 euro.

Volgende bedrijven namen reeds deel aan het energiecoaching traject: