Energiescan voor bedrijven

Verlaag als bedrijf je energiefactuur met het energietraject van Waasland Klimaatland, in samenwerking met stad Sint-Niklaas

Wil jij als ondernemer iets doen aan jouw energieverbruik en dus ook aan jouw energiefactuur? Grijp dan nu je kans en vraag een energiescan aan. Stad Sint-Niklaas biedt dit aan, in samenwerking met Waasland Klimaatland. Bovendien maak je aanspraak op een terugbetaling tot 90% van de kost bij een succesvol traject.  

Wat kan je verwachten? 

Zo’n energiescan komt, in tijden van hoge energieprijzen, niet ongelegen. Het traject bestaat uit 2 delen en start met een energiescan om de huidige verbruiken in kaart te brengen.

Meten is weten! Hieruit zal de energiedeskundige in samenspraak met jou als ondernemer een lijst met acties en hun terugverdientijd opmaken. Na overleg wordt een realistische planning opgemaakt zodat een daling van het energieverbruik haalbaar wordt. De focus ligt zowel op energie-efficiëntie als op hernieuwbare energie. Het tweede deel van het traject is vooral gericht op ontzorging. De energiecoach zal jullie grondig begeleiden tijdens de uitvoering van de acties. 

Wat kost het?  

Dankzij de samenwerking tussen Waasland Klimaatland en Sint-Niklaas kunnen we dit traject aan een zeer voordelig tarief aanbieden. Kleine verbruikers* betalen €744 excl. btw, en voor grote verbruikers kost het traject €3283 excl. btw. Extra tegemoetkomingen in deze prijs zijn mogelijk; afhankelijk van de locatie en grootte van jouw bedrijf wordt tot 90% van het energietraject terugbetaald. Bekijk op de website van Waasland Klimaatland of je in aanmerking komt.

*een kleine verbruiker is een bedrijf dat jaarlijks minder dan 100.000 KWh elektriciteit en minder dan 345.000 KWh thermische energie verbruikt. Een grote verbruiker is een bedrijf dat jaarlijks meer dan 100.000 KWh elektriciteit of meer dan 345.000 KWh thermische energie verbruikt.  

Meer info op www.waaslandklimaatland.be of op info [at] waaslandklimaatland.be