Autodelen met Waasland Klimaatland

Een eigen auto neemt een enorme hap uit je budget. Door aan autodelen te doen kan je deze kost sterk reduceren. Bovendien kan een gedeeld gebruik van auto’s een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal auto’s in de stad en de afname van de parkeerdruk, vooral in het centrum. Daarom zet Sint-Niklaas sterk in op autodelen met initiatieven zoals Cambio en Stapp.in. Sinds begin april is er nu ook een nieuw autodeelinitiatief onder de vleugels van Waasland Klimaatland.

Aan de slag!

Het nieuw initiatief omvat twee 100% elektrische deelwagens. Ze staan op het Kroonmolenplein en het Stanislaw Maczekpark. In een aantal eenvoudige stappen kan jij gebruik maken van de elektrische deelwagens van Autopartners Share:

  1. Registreer je: Download de SHARE Mobility app en registreer je. Hou je e-ID, rijbewijs, kredietkaart en bankkaartlezer bij de hand.
  2. Boek je rit: Kies de locatie van waaruit je wilt vertrekken. Selecteer een beschikbaar voertuig en bevestig je boeking.
  3. Klaar voor vertrek: Ontgrendel de deuren via de app en volg de richtlijnen. Beoordeel de netheid en staat van het voertuig, en je bent klaar om te vertrekken.
  4. Beëindig je boeking: Om je boeking te beëindigen, parkeer je het voertuig terug op de plaats waar je het genomen hebt en volg je opnieuw de richtlijnen in de app.
  5. Geef ons feedback: Aarzel niet om ons feedback te geven via de app. We horen graag hoe je de rit met ons voertuig ervaren hebt!

Eenvoudig en kostenbesparend

Naast het feit dat autodelen eenvoudig is, is het ook kostenbesparend: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem! Als gebruiker betaal je dus enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens. Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt. Wanneer je geregistreerd bent heb je toegang tot alle voertuigen van het Share Mobility netwerk.

Heb geen zorgen

Daarnaast bespaart een deelwagen je veel zorgen, geregel en kosten. Je hoeft de auto niet schoon te maken, geen keuring, geen verzekering, … Het enige wat wij van jou vragen is om de wagen met respect te gebruiken en steeds proper achter te laten. Autopartners share staat in voor het onderhoud, de reiniging, taksen, verzekering en zelfs de brandstof zodat u als eindgebruiker kan genieten van een all-in tarief volgens gebruiksduur en afgelegde kilometers. Ook wat betreft corona worden de nodige maatregelen genomen om veilig gebruik van de wagens te garanderen.