Autovrije zondag op 18 september

De derde editie en al een klassieker! Autovrije zondag is een echte topdag in de binnenstad, met heel wat animatie en allerlei activiteiten rond zachte mobiliteit. Kom genieten van de sfeer op zondag 18 september van 14 tot 18 uur.

Autovrij en duurzaam

Veilig en aangenaam vertoeven in de stadskern, dat zijn de troeven van autovrije zondag. Het is de dag bij uitstek om inspiratie op te doen over duurzaam verplaatsen. Daarbij staat de fiets als vervoermiddel volop in de kijker. U vindt op autovrije zondag zo goed als alles wat met de fiets te maken heeft: fietsbeleid, fietsroutes, verschillende soorten fietsen, accessoires, diefstalpreventie…

Speels en creatief

Maar autovrije zondag is ook een dag vol doe- en belevingsactiviteiten voor jong en oud. Wat denkt u van een smoothie met de sappentrapper? Of van skaten, gocarten, spinning, curling en ponyrijden? ‘The place to be’ voor de kinderen is het enorm springkastelenpark. Wie het liever rustig houdt kan één van de vele optredens en demo’s meepikken op de stadspleinen. U verneemt deze autovrije zondag ook alles over het echte politiewerk, tijdens de open deur in het politiehuis.

Belgisch-kampioenschap culinair BBQ

BBQ team Laurentius organiseert op autovrije zondag het Belgisch kampioenschap culinair BBQ, met een 15-tal teams. Eén van de blikvangers is de grootste barbecue van België. Het BBQ-dorp is ook op zaterdag 17 september al actief met de internationale wedstrijd Amerikaanse stijl. Op beide dagen kan u teams uit binnen- en buitenland aan het werk zien en proeven van ter plaatse bereide hapjes. Het volledig progamma vindt u op www.sint-niklaas.be/autovrij.

Massafotoshoot: ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’

Heeft u een warm hart voor Sint-Niklaas? Dat wordt u verwacht voor het stadhuis om 15 uur voor een massafotoshoot. Het campagnebeeld zal dan gemaakt worden voor de stratententoonstelling ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’. Deze expo loopt in de herfst van 2017 in SteM Zwijgershoek in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas.

Praktisch

Op zondag 18 september is er van 12 tot 18 uur geen verkeer mogelijk in een groot deel van de stadskern. De afbakening van de autovrije zone vindt u op het plan. Activiteiten vinden plaats tussen 14 en 18 uur. Ter gelegenheid van autovrije zondag biedt het stadsbestuur u gratis busvervoer aan. U hoeft hiervoor niets te ondernemen, gewoon op de bus stappen.

Bezoek het politiehuis met de hele familie tijdens autoloze zondag vanaf 12 uur

De politie opent de deuren van haar politiehuis tijdens de autoloze zondag. Maak kennis met de veelzijdigheid van de politie en bezoek plaatsen waar u anders nooit komt. Komt u met de fiets? Dan voeren we gratis een technische controle uit alsook een fietslabeling ter voorkoming van fietsdiefstal.