Infoavond Autodelen op 26 september 2018

Sint-Niklaas zet sterk in op autodelen: met bestaande initiatieven zoals Cambio en particulier autodelen, maar ook met nieuwe initiatieven zoals Stapp.in en JustDrive. Is autodelen iets voor jou? Welke aanbieders zijn er, en welke formule past bij jou? Je komt er alles over te weten tijdens de Infoavond Autodelen op 26 september 2018 om 19u30 in de bib! 

Autodelen zit in de lift in onze stad. Geen wonder: we worden immers geconfronteerd met een nog steeds stijgend autogebruik en daarbij horende hoge parkeerdruk. Het gedeeld gebruik van auto's levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van het aantal auto's in de stad en het doen afnemen van de parkeerdruk, vooral in het centrum.

Lijkt autodelen je interessant, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Kies je voor particulier autodelen, of ga je in zee met een autodeelservice? Welke aanbieders zijn er, en welke formule past best bij jou? Wat kost autodelen? Wat zijn de voordelen? Wat als ik een ongeval of pech heb?

We brengen alle aanbieders van autodelen samen op een infoavond op 26 september 2018. Je bent met al je vragen welkom om 19.30 uur in de Conferentiezaal van de stedelijke bibliotheek, Hendrik Heymanplein 7 in Sint-Niklaas. Om praktische redenen graag inschrijven via duurzaamheid [at] sint-niklaas.be. Graag tot dan!

Autodelen sluit aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde naties, namelijk SDG 7 'betaalbare en duurzame energie', SDG 11 'duurzame steden en gemeenschappen' en SDG 13 'klimaatactie'.