Kies een Blue-bike voor uw korte verplaatsingen in en rond Sint-Niklaas

Sint-Niklaas, een stad op maat van de fiets.
Om elke bestemming en en rond de stad te bereiken is de Blue-bike een goedkope en gebruiksvriendelijke oplossing. De Blue-bike, een huurfiets van de NMBS, kan je lenen in Fietspunt De Versnelling op het Stationsplein (voorzijde NMBS-station).

Zo leen je een Blue-bike:

 1. Lid worden
  Dit kan op twee manieren: Surf naar www.blue-bike.be. Je ontvangt je Blue-bike kaart binnen enkele dagen in de bus. Of vertrek direct door je ter plaatse lid te maken in Fietspunt De Versnelling. Dit kan natuurlijk enkel tijdens de openingsuren.
  Je bent een jaar lang lid voor maar 12 euro.
 2. Ontlening
  Houd je Blue-bike kaart voor de sleutelautomaat aan het fietsuitleenpunt. Zo heb je meteen een fiets ter beschikking (24u/7d). Per kaart kan je twee fietsen tegelijkertijd lenen.
 3. Terugbrengen en betalen
  Je brengt de fiets terug naar hezelfde uitleenpunt. Een ontlening kost je maar 1,15 euro per rit (max. 24 uur). De stad en de Vlaamse Overheid passen elk automatisch 1 euro bij. Elke maand ontvang je een mailtje met een overzicht van je ritten en betalingsinfo.

Eens lid kan je met de Blue-bike kaart in meer dan 40 steden in België een Blue-bike ontlenen aan het NMBS-station. Meer info over specifieke voorwaarden en gebruik: www.blue-bike.be .