Op wielekes rolt en rolt!

Op Wielekes is een initiatief van De transformisten vzw dat vol inzet op hergebruik, delen en repareren. Op Wielekes startte enkele jaren geleden met één depot in Ledeberg, maar wist met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen een netwerk van bijna 20 depots over de hele provincie uit te bouwen. Ook Sint-Niklaas heeft een op Wielekes sinds maart 2021.

Wat is het?

Wie een te klein geworden kinderfiets binnenbrengt, krijgt een bon voor een jaar gratis lidmaatschap die je zelf kan gebruiken of door kan geven aan wie er nood aan heeft. Binnengebrachte fietsjes worden nagekeken, eventueel hersteld en rijklaar gemaakt. Op die manier krijgen overbodig geworden kinderfietsen een tweede leven. Ook personen die geen kinderfietsje binnenbrengen zijn welkom.

Voor wie?

De Fietsbib op Wielekes is voor iedereen. Toch mikken we op kansarme gezinnen waarbij de aankoop van een nieuwe fiets een te grote kost is. De op Wielekes zijn betaalbare kinderfietsjes, zo heeft elk kind het recht om te kunnen fietsen.

Waar?

Het depot van Sint-Niklaas waar fietsjes binnengebracht en ontleend kunnen worden, bevindt zich in fietsenstalling De Bareel op het Stationsplein in Sint-Niklaas en is elke eerste en tweede woensdagnamiddag van de maand open.

Dit meestal van 15.00 uur tot 17.00 uur. (bij drukke periodes kan een derde woensdag van de maand ook open gesteld worden)

Werking?

Momenteel werken we met twee vrijwilligers die de Fietsbib op Wielekes openhouden. We zijn op zoek naar extra kracht om de op wielekes sterker te maken!

Zou jij graag meewerken aan de Fietsbib op Wielekes? Ouders en kinderen onthalen, helpen met keuze van fietsje, kleine herstellingen uitvoeren aan de fietsjes, contracten opmaken, ... Neem dan contact op met: marleen.noens [at] hotmail.com of gerben.vanschoote [at] sint-niklaas.be.

Een afspraak maken met de fietsbib op wielekes kan via: https://calendly.com/sint-niklaas-opwielekes

Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/groups/379157250089233