Check je dak met de thermografische dakenscan

Ontdek hoe goed je dak geïsoleerd is met de thermografische dakenscan!

Tijdens de avond van 28 januari 2016 vloog een vliegtuig met een warmtecamera over Sint-Niklaas. Al de beelden resulteerden in een thermografische dakenscan. Dit is een warmtefoto van alle daken in Sint-Niklaas. Aan de hand van de warmtefoto kan je inschatten hoe goed je dak geïsoleerd is. Veel daken in Sint-Niklaas zijn immers beperkt of niet geïsoleerd. Nochtans resulteert dakisolatie in een flinke besparing op je energiefactuur. Om de uitstoot van broeikasgassen te beperken wil de stad de inwoners stimuleren om werk te maken van dakisolatie.

Interpreteer de isolatie van je dak aan de hand van de warmte-uitstraling

Hoe goed je dak geïsoleerd is, wordt bepaald aan de hand van de warmte-uitstraling. Deze warmte-uitstraling wordt weergegeven in een bepaalde kleur. Hoe roder de kleur, hoe meer warmteverlies door je dak. Dit betekent dat je dak niet voldoende is geïsoleerd. Heeft je dak eerder een groen, blauw of grijze kleur dan is het goed of zelfs erg goed geïsoleerd.

De dakenscan is enkel geldig voor verwarmde ruimtes. In een aantal situaties zal de foto geen correcte indicatie geven van de isolatie van de woning, zoals bij leegstaande woningen of bij het gebruik van bepaalde materialen als dakbedekking.

Bekijk hier de ondersteuningsmaatregelen voor dakisolatie in Sint-Niklaas:

Deze kaart op volledige grootte bekijken

De luchtfoto dateert van april 2015. De dakenscan met warmte-uitstraling dateert van donderdagavond 28 januari 2016 tussen 18.30 en 21.30 uur.