Ecobouwers Opendeur op 5 & 6, 11, 12 & 13 november

Binnenkijken in duurzame woningen van echte (ver)bouwers: dat is de Ecobouwers Opendeur. Op 5 & 6, 11, 12 & 13 november 2022 kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor gratis rondleidingen door ecologische, circulaire, lage-energie of passieve woningen. Enthousiaste eigenaars tonen welke technieken zij gebruikt hebben, vanuit welke filosofie ze vertrokken en met wie zij samenwerkten om hun duurzame bouwproject te verwezenlijken. Geen verkooppraatjes, maar échte ervaringen over hoe energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. Kom jij ook?

In heel Vlaanderen kan je woningen bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk. Strobalenwoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, rijhuizen met een circulaire insteek of leuke cohousings. Duurzame materialen ontdekken en bijleren over de nieuwste technieken? Tijdens een rondleiding in kleine groepjes spreek je direct met de huiseigenaars en krijg je de kans om al je praktische vragen te stellen of om gewoon inspiratie op te doen. 

Inschrijven voor Ecobouwers Opendeur is gratis en kan vanaf 3 oktober op www.ecobouwers.be. Je kan dan woningen zoeken en je gemakkelijk inschrijven. Je kan kiezen voor een rondleiding om 10 u of om 14 u. 

Woon je zelf in een energiezuinige of duurzame woning en wil je graag toekomstige verbouwers ontvangen? Stuur Ecobouwers zeker een mailtje! http://www.ecobouwers.be/ of jurgen.naets [at] bblv.be ()