Filmvoorstelling "Ademloos"

Buurtwerking Kroonmolenwijk stelt voor: 'Ademloos', een documentaire over de asbestindustrie, gevolgd door een panelgesprek en deskundige info over asbest door MIWA. Afspraak op donderdag 25 oktober 2018 om 19.30 uur in de nieuwe eetzaal van de Broederschool (Kroonmolenstraat 8).

Strijd van individuen tegen asbestindustrie

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Daniels vader was arbeider en vakbondsman in de lokale fabriek van Eternit. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbestproductie. En hoewel het voor velen een probleem van het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel te zijn, wanneer de activiteiten van Eternit in het buitenland onder de loep worden genomen.

In het Indische dorp Kymore ontdekt Daniel een actieve asbestfabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is als een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos.

Na de film volgt er aansluitend een debat. Naast filmmaker Daniël Lambo nemen ook Eric Jonckheere van slachtoffervereniging Abeva, mensenrechtenadvocaat Tublu Mukherjee en Maarten Smith van productiehuis Storyhouse aan het debat deel.

Voor deskundige info over het herkennen en verwijderen van asbest kan je die avond ook bij de infostand van MIWA. 

Gratis, maar wel inschrijven