Groepsaankoop zonnepanelen

Provincie Oost-Vlaanderen kiest voor zonne-energie

Van 31 maart tot 9 mei
Je kunt je als inwoner van Oost-Vlaanderne opnieuw gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neme deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. Vorig jaar werd een eerste groepsaankoop zonnepanelen in Oost-Vlaanderen georganiseerd. Meer dan 2.800 Vlaamse gezinnen investeerden op deze manier in hun eigen duurzame energie. Met die opgewekte energie kan een elektrische wagen bijna 2 keer rond de wereld! Je krijgt nu de kans om ook deel te nemen aan de tweede editie van de groepsaankoop. De Privincie Oost-Vlaanderen wil zo duurzame zonne-energie toegankelijker maken voor haar inwoners. Door smane aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel. Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisaties, steden en gemeenten, bedrijven,... werk te maken van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Privincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. 

Waarom zonnepanelen?

Onuitputtelijke energiebron
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Dit in tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool. 

Grotere onafhankelijkheid
Hoe meer stroom jouw zonnepanelensysteem opwekt, hoe minder stroom je nodig hebt van je energieleverancier. 

Besparen op energiekosten
Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Gemiddeld verdien je de kost van een installatie op minder dan 10 jaar terug. Voor het installeren van je zonnepanelen kan je trouwens gebruik maken van de Vlaamse Energielening. Je kan tot 10.000 EUR lenen aan 0% (voor inwoners van Sint-Niklaas). 

Vermindering CO2-uitstoot
Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van jouw CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. 

Waarom via de groepsaankoop?

Samen een scherpe prijs
Door het organiseren van een groepsaankoop kan een goed product tegen een scherpe prijs worden aangeboden. In groep zonnepanelen aankopen zorgt voor en scherp voordeel op zowel de aankoop als de plaatsing van zonnepanelen. 

Objectieve informatie
De Provincie Oost-Vlaanderen informeert je helder en objectief, zodat je een weloverwoegn beslising kunt nemen. 

Kwalitatieve installatie
Het aanbod bestaat uit een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem inclusief inspectie, plaatsing en keuring. 

Uitgebreide garanties
De Provincie waarborgt de kwaliteit van de producten en leveranciers, en verzekert je goede garantievoorwaarden. 

Geen zorgen tijdens het gehele traject
Vanaf de inschrijving tot na de installatie van de zonnepanelen blijft de Provincie beschikbaar om op al jouw vragen te antwoorden en je te begeleiden als er toch iets niet naar wens zou gaan. 

Hoe werkt het? 

Inschrijven tot en met 9 mei 2017
Je kunt je gratis en vrijblijvend inschijven via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen. Inschrijven verplicht je tot niets, maar wil enkel zeggen dat we je na de veiling een persoonlijk voorstel sturen. 

Veiling: 10 mei 2017
We organiseren een veiling waarin enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen hun beste bod uitbrengen. De leverancier die het laagste bod uitbrengt, wint de veiling en mag een voorstel op maat opmaken voor iedere deelnemer. Je ontvangt vanaf 29 mei per e-mail dit persoonlijk voorstel, op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw rendement. 

Acceptatieperiode t.e.m. 30 juni 2017
Je hebt ongeveer een maand de tijd om te beslissen. Intussen kan je met al je vragen terecht op één van onze informatieavonden. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Accepteer dan voor 1 juli. 

Uiterlijk plaatsing voor februari 2018
Als je beslist om deel te nemen, inspecteert de winnende leverancier je dak, en wordt de plaatsing van jouw zonnepanelensysteem ingepland. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor februari 2018. 

Heb je nog vragen? 
www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen
0800 26 8 03 - zonnepanelen [at] oost-vlaanderen.be