Herbruikbare bekers

Herbruikbare bekers

Wegwerpbekertjes… ’t is een vloek. De prik verdwijnt sneller dan je de limonade kan inschenken, de bekertjes gaan makkelijk kapot en achteraf blijft er een berg afval achter. Mag het voor jouw activiteit wel wat milieuvriendelijker? Maak gebruik van de herbruikbare bekers van de stad!

Herbruikbare bekers uitlenen doe je zo:

  1. Reserveer de bekers via een mailtje naar duurzaamheid [at] sint-niklaas.be (duurzaamheid [at] sint-niklaas.be). Je krijgt een uitleenformulier, waarop je de gegevens van je activiteit kan noteren.

  2. Bezorg het uitleenformulier ingevuld terug aan de dienst milieu. Je bestelling wordt gecontroleerd en doorgegeven aan de collega’s van Den Azalee.

  3. Haal de bekers op het gewenste moment (tijdens de kantooruren) af bij de dienst Arbeidszorg van Den Azalee, in het magazijn achter de Kringwinkel. Er wordt een waarborg van 50 EUR gevraagd.

  4. Breng na je activiteit de bekers op het afgesproken moment terug. Als alle bekers proper en ongeschonden terugkeren, krijg je je waarborg integraal terug. Opgelet: per verloren of kapotte beker  wordt er 0,50 EUR van de waarborg gehouden!

Tip: vraag ‘statiegeld’ voor de bekers op je activiteit. Zo vermijd je dat er (veel) bekers verloren geraken, en hoef je zelf niet de kost van de verloren waarborg te dragen.