Luchtkwaliteit in Sint-Niklaas: blijf jij graag op de hoogte? Vul onze enquête in!

Heel wat steden en gemeenten, waaronder Sint-Niklaas, stapten mee in een project dat onderzoek doet naar een sensornetwerk voor luchtkwaliteitsmeting op lokaal niveau. Uiteraard willen we de burgers ook graag op de hoogte houden van de resultaten van deze metingen. Hoe word jij het liefst op de hoogte gehouden? Vul onze enquête in! 

Momenteel zijn er in de meeste gemeenten en steden geen eigen luchtkwaliteitsmetingen ter beschikking. De luchtkwaliteit wordt wel gemeten maar de kostprijs van een meetstation laat het niet toe om dit in elke gemeente of stad te plaatsen. Daarom ontwikkelen Sint-Niklaas en enkele andere steden nu een alternatief om de luchtkwaliteit te meten met behulp van goedkopere sensoren die op meer plaatsen zullen worden uitgerold.

De bedoeling is om de inwoners ook inzicht te verschaffen in de actuele luchtkwaliteit zonder beroep te moeten doen op een duur meetstation. Deze resultaten moeten natuurlijk aan de burgers worden gecommuniceerd op een duidelijke en grafisch aantrekkelijke manier. Het doel van deze enquête is om antwoord te geven op de vraag hoe mensen op de hoogte willen gehouden worden van de luchtkwaliteit in Sint-Niklaas en wat men juist wenst te weten en wat eventueel niet. 

We zouden het erg appreciëren als je 10 minuutjes de tijd wil nemen om de enquête in te vullen!