Test of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp en bespaar meteen veel energie

Wil jij weten of jouw woning klaar is voor een warmtepomp, zonder dat je grondig moet verbouwen? Doe dan mee met Zet ‘m op 50. Met deze test verlaag je de temperatuur van je verwarmingsketel naar 50 graden en ontdek je of jouw woning voldoende geïsoleerd of uitgerust is voor een warmtepomp. Bovendien bespaar je meteen heel wat op je energiefactuur! 

Meld je aan woor zet'm op 50!

1. Meld je aan en doe mee

Als je je aanmeldt, sturen we je instructies om je ketel op 50 graden te zetten. Ook krijg je gratis tips, informatie en advies over energiezuinig en duurzaam verwarmen. 

2. Zet 'm op 50

Stel je cv-ketel in op 50 graden. Hier lees je hoe je dat precies doet. Zo bespaar je meteen een heleboel energie en geld. Als je woning comfortabel aanvoelt, kan je de temperatuur gewoon op 50 graden laten staan. 

3. Seintje bij een koude periode

Wij geven je een seintje als er een koude periode start. Dit is de echte testperiode, waarin je te weten kan komen of je woning geschikt is voor verwarming op lage temperatuur.

4. Vul de vragen in

Na de koude periode in de winter sturen we je een vragenlijst toe. Daar wordt er gevraagd naar jouw ervaringen met de cv-ketel op 50 graden. Is je huis comfortabel warm gebleven of juist niet? Op basis van jouw antwoorden krijg je gratis advies op maat voor de best passende vervolgstap! 

5. Aan de slag

Met het advies op maat kan jij aan de slag gaan. Is je woning al helemaal klaar voor een warmtepomp of moet je eerst nog ergens isoleren? Zijn je radiatoren geschikt of kies je best voor een ander afgiftesysteem? Met de antwoorden op die vragen kan je makkelijk overstappen op fossielvrije verwarming op jouw maat. 

Doe mee met de test!

Heb je vragen over de test? Lees de FAQ hier!