Week van de Afvalophaler

De ophaalwagen kennen we allemaal. De grote loebas die 's ochtends door onze straten rijdt om onze huisvuilzakken, PMD-zakken, dozen vol papier en kaerton en GFT-containers op te halen. Vaak rukken ze al voor de ochtenddauw uit en dagelijks halen ze een massaal aantal kilo's op. En daarvoor is supermankracht nodig! Maar ook geduld... want niet iedereen is altijd even verdraagzaam naar de afvalophalers toe. Of ze staan in de weg of ze laten zakken/containers staan omdat ze niet de juiste inhoud bevatten. Ook al doen ze hiermee gewoon hun job, niet iedereen kan zich hiermee verzoenen. 

Samen werken we aan minder afval en zo behoren sorteren en recycleren standaard tot onze dagelijkse handelingen. Daarin speelt de afvalophaler zeker een cruciale rol: hij haalt op, hij maakt keuzes, hij sensibiliseert, hij medieert, hij hoort aan... Reden te meer om deze supermannen eens in de bloemetjes te zetten. 

Kleef van 21 tot 25 november een sticker op je afvalzak of -container en laat zien aan je afvalophaler dat je hem dankbaar bent voor al zijn harde werk. Want: hoffelijkheid loont! 

Haal je gratis stickervel op in het stadhuis (infobalie en dienst milieu) of op het hoofdkantoor van MIWA (Vlyminckshoek 12). Eén stickervel per gezin, tot zolang de voorraad strekt. 

Bekijk hier de reclamespot!