Red de restjes met de plan-eet app!

Red de restjes? Ready, set, (h)app!

Volgens onderzoek van Departement Omgeving gooit een gemiddeld Vlaams gezin jaarlijks voor bijna 370 euro aan voedsel weg. In totaal wordt meer dan 240.000 ton voedselverlies geteld in Vlaanderen, elk jaar opnieuw.

En daar wil ook Vlaco iets aan doen. Zo biedt Vlaco al langer, in samenwerking met de afvalintercommunales, infosessies en workshops aan in teken van het beperken van voedselverlies. Daarnaast zijn er de succesvolle 'Red-de-restjes' kookboeken en de 'Red-de-restjes' foodtruck voor evenementen. En nu is er dus ook Plan-eet, een app boordevol tips & tricks om je te helpen zo bewust mogelijk om te gaan met voedsel.

Plan-eet, da’s een app die je helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je met de app een inschatting maken van hoeveel eetbaar voedsel je dagelijks weggooit, maar de app bevat ook een heleboel tips om voedselverlies te beperken. Denk aan technieken om voedsel optimaal te bewaren, leuke recepten om restjes in te verwerken tot zelfs tips om in de winkel enkel te kopen wat je nodig hebt.

Plan-eet is dan ook niet enkel een app die ons helpt om minder voedsel te verspillen, maar eentje die ons bewuster met voeding doet omgaan. Want bewust omgaan met voedsel is goed voor onze portemonnee. En nog beter voor de planeet.

De app is beschikbaar in de play store en binnenkort ook in de apple store.

Meer over voedselverspilling: De Kostwinners, samen tegen voedselverlies