Goed geknot

Knotbomen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig. Afhankelijk van de boomsoort moeten knotbomen elke 5 tot 9 jaar geknot worden. Goed Geknot is een organisatie die eigenaars van knotbomen koppelt aan vrijwillige knotters. De knotters (houtzoekers) onderhouden de bomen gratis en krijgen als tegendienst het brandhout mee naar huis. 

Ben je eigenaar van een knotboom?

Heb jij knotbomen, een houtkant of hakhoutbosje maar heb je geen tijd om deze goed te onderhouden? Of weet je niet hoe hieraan te beginnen? Registreer je (knot)bomen via www.goedgeknot.be en laat ze gratis onderhouden door vrijwillige knotters! 

Wil je vrijwillige knotter worden? 

Heb je ervaring met knotten, of wil je het graag leren? Vind je vakkundig en veilig werken belangrijk en werk je graag samen in groep? Registreer je dan als vrijwillig knotter via www.goedgeknot.be. Jij zorgt voor het onderhoud van knotbomen en krijgt in ruil het brandhout gratis mee naar huis.

Knotcursus voor beginners 2023

Wil je kennismaken met knotten? Regionaal landschap Schelde-Durme organiseert een tweedelige beginnerscursus waarin je alles leert over het onderhoud van knotbomen van theorie tot praktijk.
De cursus vindt plaats op zaterdag 9 en 16 december in Beveren
Inschrijven kan via www.rlsd.be/agenda/knotcursus-voor-beginners-2023.

Meer info?
www.goedgeknot.be
natuur [at] sint-niklaas.be