Gratis geveltuintjes voor bewoners van de Hugo Verrieststraat en Dr. Verdurmenstraat

De bewoners van de Hugo Verrieststraat en de Dr. Verdurmenstraat zijn de eerste 'groene gevelstraten' in Sint-Niklaas. De bewoners reageerden op de oproep om zoveel mogelijk buurtbewoners te motiveren om een geveltuintje aan te leggen, en kregen er in ruil eentje cadeau van de stad. 

Vorig jaar lanceerde de stad een oproep naar de inwoners om met zoveel mogelijk mensen uit één straat geveltuintjes in te richten. Wie minstens tien buren kon overtuigen, maakte kans op de aanleg van die tuintjes op kosten van de stad.

De eerste geveltuintjes werden afgelopen maand ingericht in de Hugo Verrieststraat en de Dr. Verdurmenstraat. Zij mogen zich de eerste 'groene gevelstraten' in Sint-Niklaas noemen. In totaal werden er 31 tuintjes aangelegd door vzw Groene Gevels.

En geveltuin is een strook groen tegen een gevel die rechtstreeks aan het voetpad aansluit. Met zo'n tegeltuin breng je kleur in de straat en maak je ze groener en vrolijker. Vogels, vlinders en bijen voelen zich er thuis. Ze vangen fijn stof op, én zijn goed voor het klimaat. Alleen maar voordelen dus!

Geveltuinen zijn goed voor de stad en haar bewoners. Wil jij er zelf ook eentje? Surf naar https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/natuur-en-milieu/geveltuin om de voorwaarden te lezen en jouw tegeltuin aan te vragen.