Heb jij al een energieID?

Op 13 oktober hadden we de eerste energiefitsessie in samenwerking met Fluvius en Beter Bond Leefmilieu, met als thema ‘ snelle energiebesparing’. Hier leerden we dat er 3 strategieën zijn waarmee we zelf aan de slag kunnen gaan om te besparen op ons energiefactuur.
 

Een belangrijke strategie is “meten = weten”.

Maar hoe kan je meten als je bijvoorbeeld geen digitale meter of ‘smart’ toestellen hebt? Dat kan door je op de website www.energieid.be aan te melden en je meterstanden in te geven.

De online tool is volledig gratis en geeft je inzichten in onder andere je energie en water verbruik. EnergieID helpt je met meten en opvolgen van energie, water, afval en transport.

De ingebrachte gegevens worden verwerkt tot overzichtelijke grafieken waarmee je kunt zien hoeveel je bespaart en in hoeverre je verbruik volgens verwachting is.
Ook andere digitale databronnen kunnen gekoppeld worden aan je EnergieID, waardoor al je gegevens op 1 centrale plek verzameld worden.

Heb je vragen over EnergieID, of andere vragen rond (duurzaam) wonen, dan ben je welkom aan het loket ‘wonen, bouwen en ondernemen’ op het stadhuis. Je kan een afspraak maken via telefoon, email of via onze website www.sint-niklaas.be; “ik wil een afspraak maken, WO premies informatieaanvraag”.

Meer info?

Stadhuis
balie wonen, bouwen en ondernemen
03 778 32 40
wonen [at] sint-niklaas.be

OPGELET: enkel na afspraak.
Maak je afspraak via: 03 778 33 21
of online via: https://afspraken.sint-niklaas.be