Hoeveel warmte verlies jij via je dak? Ontdek het met de dakenscan van Fluvius!

Fluvius nam onlangs een warmtefoto van onze stad. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar. Op die manier kennen we de isolatiegraad van alle daken in jouw buurt, ook van jouw dak. Het dak is immers verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte het dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.

Benieuwd hoe jouw dak scoort? Je ontdekt het hier!  

Is jouw dak een rode vlek op de kaart? Dat is niet zo best. Je verliest namelijk het meeste energie via het dak, tot zelfs 30% van je totale warmteverlies! Gelukkig kun je er iets aan doen. Meer zelfs: je dak is de ideale plaats om te starten met renoveren en zo je wooncomfort, de EPC-waarde én de waarde van je huis te verbeteren.

Advies nodig voor je aan het renoveren begint? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen helpt je met gratis, onafhankelijk renovatieadvies aan huis. Een professioneel adviseur komt bij je langs en geeft raad over hoe jouw renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Naast een antwoord op jouw adviesvraag, krijg je een stappenplan op maat met alle maatregelen die prioritair zijn om je woning energiezuinig te maken. Interesse? Schrijf je rechtstreeks in via deze link!