Kennismaking met Ecobouwers.be

Doel Ecobouwers

Ecobouwers is de drukst bezochte onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen van Vlaanderen met bijna een miljoen bezoekers per jaar. Met hun acties en campagnes hebben ze maar één doel voor ogen: meer duurzame en energiezuinige huizen in Vlaanderen. Jaarlijks organiseren ze daarom Ecobouwers opendeur. Mensen met bouwplannen kunnen dan een kijkje nemen bij en leren van mensen die al duurzaam bouwden. 

Rol Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu ontwikkelde Ecobouwers.be omdat ze de dag willen realiseren dat iedereen in Vlaanderen goed leeft zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid. Onze woningen spelen daarbij een belangrijke rol. Op ecobouwers.be helpen geëngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals, iedereen die een goed huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

Wat vind je op Ecobouwers?

  • Forum: Zoek bouwadvies in meer dan 10.000 discussies op het forum en deel je ervaringen met anderen.
  • Energiezuinige woningen: Laat je inspireren door de foto’s en technische fiches van energiezuinige woningen. Je ziet ook welke bouwprofessionals meewerkten aan de woningen. 
  • Zelf duurzaam bouwen: leuke artikels barstensvol tips om duurzaam en energiezuinig te bouwen en bepaalde technieken van naaldje tot draadje uit gepluisd. 
  • Bouwprofessionals: Zoek je aannemer of architect tussen de meer dan 800 bouwprofessionals op ecobouwers.be die hun vakkennis bewezen hebben en onafhankelijk aangeprezen worden door onze Ecobouwers-bouwheren.
  • Ecobouwers opendeur: ieder najaar openen energiezuinige woningen hun deuren. Duurzame bouwheren leiden je rond in hun woning van de toekomst.

Meer informatie is te vinden op de website van Ecobouwers:

https://www.ecobouwers.be/